Masterclass P&O bij Bakker Groep Coevorden

04 april 2018

Hoe wordt krapte aan personeel opgelost?

Onlangs heeft Bakker Oilfield Supply een groot aantal bezoekers mogen ontvangen voor de Masterclass Personeel en Opleidingen.

“Hoe kom ik aan goed en gekwalificeerd personeel”, is wat steeds meer ondernemers zich afvragen. Dat ook ondernemers in het gebied van Dutch TechZone zich hiermee bezig houden, bleek wel uit de goedgevulde zaal.

Tom Dohmen van Visser & Smit Hanab, een bedrijf uit het westen van het land legde uit dat zijn bedrijf deze problematiek oplost door in Emmen zelf personeel op te leiden. Vervolgens was het woord aan Henk Lukken van DC-Tech, aanjager van het project Gas 2.0., waaraan inmiddels zeven MBO-scholen in Drenthe, Groningen en Friesland meedoen onder de vlag van het Energy College. Uitgangspunt: “Wij stellen de innovatieve vakkracht centraal. Wat moet hij of zij kennen en kunnen? De antwoorden op die vragen gaan we samen met het bedrijfsleven verder uitwerken en in een mbo-opleiding gieten.” Na deze presentaties mochten de bezoekers zelf aan de slag en werden er discussies gevoerd over hoe ondernemers initiatieven kunnen ontwikkelen om (deel)oplossingen te bedenken voor de aankomende krapte aan personeel.

Artikel © Dutch TechZone 

Terug