Kerstdonatie 2013 officieel overhandigd aan Stichting Voedselbank

10 oktober 2012

 

Voedselbanken Nederland is de landelijke koepelorganisatie waarbij 149 voedselbanken zijn aangesloten. Er zijn 8 Regionale Distributiecentra die op hun beurt de goederen weer verdelen onder de verschillende aangesloten voedselbanken.

In de regio Zuidoost-Drenthe is de Stichting Voedselbank begonnen in Emmen met 1 uitgifte punt waar de eerste keer al 70 gezinnen gebruik van hebben gemaakt. Tegenwoordig zijn er 18 depots in Zuidoost-Drenthe waar 835 gezinnen gebruik van maken.

Bij de Stichting zijn er 140 vrijwilligers aan het werk die zorgen dat het aangeboden voedsel opgehaald wordt en opgeslagen. En zij maken het mogelijk dat 1 keer in de 14 dagen een uitgifte plaats kan vinden.

De voedselbank volgt een strenge procedure voordat een gezin bij de voedselbank aan kan kloppen. Zo zorgen zij dat de goederen bij de gezinnen terecht komen die het echt nodig hebben.

Bakker Groep Coevorden heeft haar donatie geschonken aan de Voedselbank Zuidoost-Drenthe waar regio Coevorden ook onder valt. Bakker Groep Coevorden zag af van relatiegeschenken in de decembermaand en koos dit doel uit tezamen met Santarun Dalen waarvan de opbrengst naar twee stichtingen van Vrienden van het Hospice: Huis van Heden (Emmen) en ’t Huis van de Vecht in Hardenberg ging.

 Voedselbank 13

(Harrie Timmerman - PR & Communicatie Vereniging van Nederlandse Voedselbanken,
Frans Hagel - Managing Director Bakker Groep Coevorden)

Terug