Aardwarmte glastuinbouw

Aardwarmte is een duurzame en schone bron van energie. Het gebruik van aardwarmte levert een vorsen besparing van co2 op. Aardwarmte is het milieuvriendelijke alternatief ten opzichte van fossiele brandstoffen voor onder andere de glastuinbouw.

De glastuinbouw is momenteel een erg belangrijke branche voor Aardwarmte. Een groot deel van de aanvragen met betrekking tot aardwarmte die B.O.S. Coevorden momenteel ontvangt zijn afkomstig vanuit glastuinbouwbedrijven of heeft een directe dan wel indirecte link met de glastuinbouw.

Voordelen Aardwarmte voor de glastuinbouw

Aardwarmte glastuinbouwWaarom wij in verhouding veel aanvragen vanuit de glastuinbouw krijgen heeft meerdere oorzaken. De eerste reden is het aardgas. Vrijwel alle glastuinbouwbedrijven worden nu met aardgas verwarmd. De kosten van aardgas worden in rap tempo hoger, daarnaast zijn er steeds meer signalen vanuit de overheid dat alle bedrijven en ook alle huishoudens van het aardgas af moeten.

De tweede reden dat er veel aanvragen binnenkomen uit de glastuinbouw, is dat de kassen van glastuinbouwbedrijven in vrijwel alle gevallen dicht op elkaar staan. Eén warmtepompinstallatie kan meerdere kassen en soms wel meerdere bedrijven voorzien van warmte! Dit maakt het investeren in aardwarmte voor glastuinbouwbedrijven vaak erg interessant.

Daarnaast is investeren in aardwarmte, investeren in een duurzame oplossing. Naast dat het bedrijf maartschappelijkverantwoord bezig is, verdiend aardwarmte installatie zichzelf terug.

B.O.S. Coevorden

Al sinds 2009 richt B.O.S. zich op het uitvoeren van well serviceactiviteiten in de geothermie en betrokken geweest vanaf nagenoeg de beginfase van de ontwikkeling van het boren naar aardwarmte in Nederland.

Bent u opzoek naar een partner die u kan helpen met het realiseren van boringen naar aardwarmte of een complete aardwarmte installatie? Neem dan gerust eens contact op met B.O.S. Coevorden om samen de mogelijkheden te bespreken.

B.O.S. Coevorden richt zich hoofdzakelijk op de benodigdheden voor het boren naar aardwarmte, maar door onze jarenlange ervaring en onze kennis op het gebied van aardwarmte weten wij als geen ander wie u als opdrachtgever(s) in de arm moet nemen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak inplannen? Stuur een email naar sales@bakkergroep.nl of neem direct telefonisch contact op via +31 (0)524 599 666.