Aardwarmte in de tuinbouw

Aardwarmte is een duurzame en schone bron van energie. Het gebruik van aardwarmte levert een vorsen besparing van co2 op. Aardwarmte is het milieuvriendelijke alternatief ten opzichte van fossiele brandstoffen voor onder andere de tuinbouw.

De tuinbouw is momenteel een belangrijke branche voor Aardwarmte. Een groot deel van de aanvragen met betrekking tot aardwarmte die B.O.S. Coevorden momenteel ontvangt zijn afkomstig vanuit tuinbouwbedrijven of heeft een directe dan wel indirecte link met de tuinbouw.

Voordelen van aardwarmte in de tuinbouw

Aardwarmte in de tuinbouwWaarom wij in verhouding veel aanvragen vanuit deze branche ontvangen heeft meerdere oorzaken. De eerste reden is het aardgas. Vrijwel alle tuinbouwbedrijven gebruiken nu aardgas om te verwarmen. De kosten van aardgas worden in rap tempo hoger, daarnaast zijn er steeds meer signalen vanuit de overheid dat alle bedrijven en ook alle huishoudens in Nederland van het aardgas af moeten.

Daarnaast is investeren in aardwarmte, investeren in een duurzame oplossing. Naast dat het bedrijf maatschappelijk verantwoord bezig is, verdiend een aardwarmte installatie zichzelf terug.

B.O.S. Coevorden

Al sinds 2009 richt B.O.S. zich op het uitvoeren van well serviceactiviteiten in de geothermie en betrokken geweest vanaf nagenoeg de beginfase van de ontwikkeling van het boren naar aardwarmte in Nederland.

Bent u opzoek naar een partner die u kan helpen met het realiseren van boringen naar aardwarmte of een complete aardwarmte installatie? Neem dan gerust eens contact op met B.O.S. Coevorden om samen de mogelijkheden te bespreken.

B.O.S. Coevorden richt zich hoofdzakelijk op de benodigdheden voor het boren naar aardwarmte, maar door onze jarenlange ervaring en onze kennis op het gebied van aardwarmte weten wij als geen ander wie u als opdrachtgever(s) in de arm moet nemen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak inplannen? Stuur een email naar sales@bakkergroep.nl of neem direct telefonisch contact op via +31 (0)524 599 666.