Verhuur
 

Hoe voorkom je als festivalorganisator geluidsoverlast voor de omgeving? Bakker Event Services heeft de oplossing: een tien meter hoge geluidswand. Deze stevige mobiele muur is oorspronkelijk ontwikkeld om het lawaai van boringen in olie- en gasputten binnen de perken te houden voor de omwonenden.

Waarom zou deze muur niet hetzelfde kunnen doen bij festivals en evenementen, dacht men bij Bakker Groep Coevorden. Uit metingen blijkt dat de soundwall tot twintig decibel reduceert. Vorig jaar heeft Bakker Event Services voor de eerste keer de geluidsbeperkende muur geplaatst op het Woo Hah-festival in de Spoorzone in Tilburg. De muur vermindert niet alleen het aantal decibels richting de directe omgeving, maar kan ook ingezet worden om de soundclash tussen verschillende podia te vermijden.

Een 10 meter hoge muur plaatsen, dat vraagt toch wat tijd? Dat valt mee, Bakker Groep Coevorden heeft een vaste ploeg specialisten die de wand vlot neerzet, een snelheid van ongeveer 50 tot 75 meter per dag. Wat wel noodzakelijk is, is dat er een vrije toegang is tot de locatie waar de geluidswand neergezet moet worden want er komt een mobiele kraan aan te pas. Ook moet het terrein redelijk vlak en stabiel zijn.

Crowdcontrol

Tegelijkertijd kan de wand ook dienen voor crowdcontrol, om bezoekers in een bepaalde richting te leiden. Ook aan de veiligheid is gedacht, bij een calamiteit moeten mensen vlot weg kunnen vluchten. De muur heeft panelen waar nooddeuren in gemonteerd zijn die als vluchtweg kunnen dienen. De deuren zijn uitgerust met een pushbar, de deuren klappen dus vlot open tijdens een noodgeval.

» Klik hier voor het productenoverzicht