Filtratie aardwarmte

Aardwarmte, ook wel geothermie genoemd, is een relatief nieuwe duurzame bron van energie. Geothermie is water wat verwarmd wordt door de warmte van de aarde. Vanaf 500 meter tot wel 4 kilometer diep kan water uit de grond gepompt worden, des te dieper, des te warmer. Het grote voordeel van aardwarmte is dat het nauwelijks schadelijke stoffen uitstoot. Daarnaast maakt het niet uit welk seizoen het is of wat de weersomstandigheden zijn. Echter zijn er ook nadelen aan aardwarmte.

Voor meer informatie over geothermie filtratie, neem gerust contact met ons op via tel: +31 (0)524 599 633.

Waarom filtratie aardwarmte

Filtratie aardwarmteHet water wat uit de aarde wordt gepompt bevat namelijk zout en bevat andere verontreinigen. Door middel van filters worden deze stoffen uit het water gehaald voordat het bij de warmtewisselaar aan komt. Zo wordt de apparatuur beschermt. Zelfs als het afgekoelde water weer terug de injectieput gepompt wordt, wordt het water nog een extra keer gefilterd ter bescherming van de injectieput.

NORM is een andere nadelige bijkomstigheid. NORM zijn laagradioactieve deeltjes welke van nature in aardwater zitten. Deze deeltjes kunnen zich gaan ophopen in het filtersysteem. Daarom dienen deze deeltjes apart afgevoerd te worden.

De radioactieve deeltjes kunnen onder geen enkele omstandigheid terechtkomen in het verwarmingssysteem van particulieren of bedrijven, omdat dit een separaat systeem is.

Risico’s aardwarmte

B.O.S zet in op geothermie omdat het de duurzame bron van energie is. Echter zijn er net als traditionele fossiele brandstoffen risico’s verbonden aan de winning ervan. Zo bestaat er net als bij olie en gas boringen het gevaar op aardbevingen, dit gevaar is wel aanzienlijk lager dan bij olie en gas, aangezien het water weer teruggepompt wordt in de grond. Hierdoor blijft de bodemdruk nagenoeg hetzelfde.

Wilt u meer weten over de risico’s van aardwarmte?
Neem gerust contact op met B.O.S, wij kunnen u alles vertellen over geothermie.