Geothermie glastuinbouw

Aardwarmte is een duurzame en schone bron van energie. Het gebruik van aardwarmte levert dus een vorsen besparing van co2 op. Aardwarmte is het milieuvriendelijke alternatief ten opzichte van fossiele brandstoffen voor onder andere de glastuinbouw.

De glastuinbouw is momenteel een erg belangrijke markt voor geothermie. Een groot deel van de aanvragen die wij momenteel ontvangen zijn afkomstig vanuit glastuinbouwbedrijven of heeft indirect met de glastuinbouw te maken.

De voordelen van Geothermie in de glastuinbouw

Geothermie glastuinbouwWaarom er in verhouding veel aanvragen binnenkomen voor deze specifieke mark heeft twee oorzaken. De eerste reden is aardgas, de meeste glastuinbouwbedrijven verwarmen nu met aardgas, de kosten van aardgas worden snel hoger, daarnaast zijn er steeds meer signalen vanuit de overheid dat “wij” van het gas af moeten.

De tweede reden dat er veel aanvragen binnenkomen uit de glastuinbouw, is dat de kassen van glastuinbouwbedrijven in vrijwel alle gevallen dicht op elkaar staan. Eén warmtepompinstallatie kan meerdere kassen en soms wel meerdere bedrijven voorzien van warmte! Dit maakt het investeren in aardwarmte voor glastuinbouwbedrijven vaak erg interessant.

B.O.S. Coevorden

Al sinds 2009 richt B.O.S. zich op het uitvoeren van well serviceactiviteiten in de geothermie en betrokken geweest vanaf nagenoeg de beginfase van de ontwikkeling van geothermie in Nederland.

Bent u opzoek naar een partner die u kan helpen met het realiseren van boringen of een complete aardwarmte installatie? Neem dan gerust eens contact op met B.O.S. Coevorden om samen de mogelijkheden te bespreken.

B.O.S. Coevorden richt zich hoofdzakelijk op de benodigdheden voor het boren naar aardwarmte, maar door onze jarenlange ervaring en onze kennis op het gebied van geothermie weten wij als geen ander wie u als opdrachtgever(s) in de arm moet nemen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak inplannen? Stuur een email naar sales@bakkergroep.nl of neem direct telefonisch contact op via +31 (0)524 599 666.