Schoon produceren geothermie

Voor een geothermie installatie is het erg belangrijk dat de putten schoon blijven. Mocht de installatie namelijk vervuild raken, dan heeft dit negatieve gevolgen op het productieproces. De pijpen van de warmtewisselaar kunnen bijvoorbeeld door vuil verstopt raken.

Schoon produceren geothermieBij het pompen van aardwarmte worden altijd zout en andere verontreinigingen meegenomen worden. B.O.S zorgt ervoor dat het risico op problemen zo laag mogelijk blijft door het water goed te filteren. Naast verontreiniging bevat aardwater ook van nature laagradioactieve deeltjes, ook wel NORM genoemd. Deze deeltjes kunnen zich gaan ophopen in het filtreersysteem en dienen daarom apart afgevoerd te worden. De radioactieve deeltjes kunnen niet in de verwarmingssystemen van bedrijven of woningen komen omdat het een separaat systeem is.

B.O.S houdt de putten schoon door middel van de clean out techniek. Door middel van een opgerolde pijp (coiled tubing) wordt de binnenzijde van de injector schoongemaakt.

Wilt u meer weten over het schoon produceren? Neem dan gerust contact met ons op via: +31 (0)524 599 633.

Separatie en meten

Onze ontgasser separeert olie en gas van het warme water én kan het opslaan voor hergebruik. Om u inzicht te geven in hetgeen wat u produceert hebben wij een test separator ontwikkeld die metingen kan doen op de volgende parameters:

  • Waterflow
  • Gasflow
  • Temperatuur

Wij kunnen samples nemen om de samenstelling van de vloeistof te bepalen. Onze scheidingsapparatuur voldoet aan alle veiligheidseisen die gelden in de olie-, gas- en geothermische industrie.

Wilt u meer weten over separatie? Neem dan gerust contact met ons op.