Separatie geothermie

B.O.S heeft als doel uw bedrijf te helpen om Geothermische warmte te produceren met een hoog rendement. Geothermische warmte wordt uit de verschillende dieptelagen uit de aarde gehaald door water vanuit kilometers diep te pompen. Dit water bevat veel warmte, maar naast warmte bevat het water nog meer.

Bij het oppompen van warm water uit de aarde komt bijna altijd gas en olie kijken. Deze bijvangst is normaliter een hinderlijk probleem, behalve als deze bijvangst gesepareerd kan worden voor verder gebruik. Dit is precies wat wij mogelijk hebben gemaakt dankzij de ontwikkeling van een separator die zowel gas als olie kan separeren en opvangen voor later gebruik.

Separatie geothermieOnze separator bestaat uit een degasser, ook wel ontgasser genoemd. De ontgasser haalt het meegekomen gas wat in het water zit eruit, om het vervolgens te kunnen hergebruiken. Naast gas kan een ontgasser ook olie van het water scheiden. Wanneer u ervoor kiest om het gas te gebruiken, kunnen wij een gasdroger installeren. Deze gasdroger droogt het gas en maakt het mogelijk om het gas voor meerdere doeleinden te gebruiken. Kiest u ervoor om het gas niet te gebruiken, dan wordt er een fakkel geïnstalleerd welke het gas affakkelt.

Wilt u meer informatie over geothermische warmte of separatie? Neem dan gerust contact met ons op via: +31 (0)524 599 666.

Separatie geothermie en meten

Onze degasser/ontgasser separeert olie en gas van het warme water én kan het opslaan voor hergebruik. Om u inzicht te geven in hetgeen wat u produceert hebben wij een test separator ontwikkeld die metingen kan doen op de volgende parameters:

  • Waterflow
  • Gasflow
  • Temperatuur

Wij kunnen samples nemen om de samenstelling van de vloeistof te bepalen. Onze scheidingsapparatuur voldoet aan alle veiligheidseisen die gelden in de olie-, gas- en geothermische industrie.

Wilt u meer weten over wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? U kunt ons telefonisch bereiken via: +31 (0)524 599 666.