Well testing geothermie

Aardwarmte, ook wel geothermie genoemd, is warmte die ontstaat doordat het in de kern van onze aarde erg warm is. Geothermie is een duurzame energiebron. Het maakt gebruik van de natuurlijke warmte in de aarde.

In Nederland geldt: per kilometer die in de grond geboord wordt, stijgt de temperatuur met ongeveer 31 graden. Door middel van twee putten (ook wel een well genoemd) die tot vier kilometer diep gegraven kunnen zijn, wordt warm water omhoog gepompt. Voor bedrijven die geothermische energie produceren is een zo hoog mogelijk rendement van groot belang. Het rendement kan dalen door een aantal belangrijke oorzaken, bijvoorbeeld problemen met de well of haperend materieel.

Wilt u meer informatie over well testing of geothermie? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via: +31 (0)524 599 666.

Oplossingen well testing geothermie

Well testing geothermieOns doel is om uw bedrijf te helpen met het produceren van geothermische energie door een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Dit kunnen wij bewerkstelligen door middel van onze well test. Een well test bestaat uit:

  • Productieput test
  • Injectieput test
  • Separeren
  • In- en uitbouwen ESP
  • Olie verwijderen uit de put
  • Slick line job
  • Chemisch reinigen

B.O.S is goed voorzien van alles wat nodig is om deze werkzaamheden te plannen en uit te voeren, zodat een zo goed mogelijk resultaat bereikt kan worden.

Wilt u meer informatie over well testing of geothermie? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via: +31 (0)524 599 666.

Onderdelen van een well

In het productieproces van geothermische energie bestaan er twee wells (putten): een productieput en een injectieput. De productieput haalt het warme water uit de grond, terwijl de injectieput koud gebruikt water terug de grond in injecteert. Zo blijft het bodemdruk op peil.

Ons doel is om u te helpen bij het produceren van geothermische warmte, en hierbij een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via: +31 (0)524 599 666.