Navigeer jij graag door Europa zodat onze relaties geen navigatie nodig hebben om ons te vinden?
Haal jij voldoening uit het samenbrengen van  klantwensen en technisch passende oplossingen?

                                         

Sales Engineer

 

Functie

Je hebt besloten om vanochtend vanuit huis op te starten, zodat je om 10.00 uur bij de klant kan zijn. Je werkt wat mail weg en bereid je gesprek voor bij de klant. Nog even bellen met een collega om wat zaken door te spreken met betrekking tot een aankomend project bij een klant.  Daarna is het tijd om in de auto te springen zodat je op tijd bij de klant bent.

Na het gesprek bij de klant rijd je door naar een prospect voor een eerste kennismaking. Benieuwd wat je voor deze relatie kan betekenen! Het scheelt dat je de branche kent, je beschikt over voldoende technische kennis om aan te voelen wat deze potentiële klant nodig heeft. 

Tegen de tijd dat je terug bent op kantoor is het alweer lunchtijd. Toevallig staat de traktatie van de maand klaar!  S ’middags  nog even enkele offertes uitwerken,  wat klanten bellen en aan het einde van de middag staat er nog een projectbespreking gepland met de collega’s van de afdeling Projects & Engineering.

De dag is weer voorbij gevlogen! De rest van de week ben je er niet omdat je morgen met een collega op het vliegtuig stapt om enkele klanten in het buitenland te bezoeken!

Als Sales Engineer ben je mede verantwoordelijk voor het sales beleid.  Deze zowel commercieel, -technisch, -als uitvoerende functie, is gericht op het realiseren van een optimaal verloop van uiteenlopende sales-activiteiten binnen de sales divisies ,Oil &Gas en Industrial.
Je coördineert veelal meerdere sales-activiteiten tegelijkertijd, zowel in de buiten-als binnendienst binnen Europa.  Je signaleert ontwikkelingen en speelt hier op in, je benadert actief bestaande en potentiële relaties en bent verantwoordelijk  voor het offertebeheer. Uiteraard doe je dit niet alleen. Samen met 3 collega’s vorm je het Sales team en fungeer je als een verbindende factor tussen de verschillende ondersteunende disciplines / afdelingen.  Daarnaast ben je de verbindende schakel tussen de opdrachtgever en Bakker Oilfield Supply Coevorden.

Jouw profiel

Een commercieel/ technische opleiding is handig maar als je op een andere manier kunt aantonen dat je over de benodigde kwaliteiten beschikt, is dat natuurlijk ook prima.  Wellicht ben je jarenlang als operator in het veld of werkplaats werkzaam geweest en wil je dit nu combineren met jouw commerciële kwaliteiten. Jij ziet voortdurend kansen en mogelijkheden.  Je hebt een klantgerichte houding en bent sterk in het samenbrengen van  klantwensen en technisch passende oplossingen.  Je vindt het niet erg om alleen op pad te gaan maar voelt je ook als een vis in het water binnen je team.  Je voelt je niet alleen als een vis maar bent ook een kameleon. Je communiceert gemakkelijk zowel intern als extern op verschillende lagen in een organisatie.  Daarnaast  kun je gemakkelijk overschakelen naar de Engelse taal en red jij je ook met de Duitse taal. 

Waarom kiezen voor ons?

Wij bieden je een baan bij één van de leukste bedrijven van Coevorden. Wij bieden een prettige werkomgeving waarin jij optimaal kunt presteren en groeien.  Wij vinden het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen, daarom hebben wij ons eigen competentiemanagementsysteem. Uiteraard bieden wij je een passend salaris met 25 vakantiedagen en 13 atv dagen en een woon-werkvergoeding voor iedereen (ook al kom je op de fiets). Ontspanning vinden wij ook belangrijk. Naast het lunchwandelen of het gesprek tijdens een kop koffie, hebben we een actieve personeelsvereniging die jaarlijks onder andere voor een leuk feest en uitje zorgt.  Zelfs aan de kinderen van collega's wordt gedacht. Ben je jarig, dan trakteren wij! Daarnaast nemen we met collega's deel aan bedrijfstoernooien (hardlopen, voetbal, volleybal) en organiseren we zelf af en toe een borrel om bij te kletsen, dit alles is uiteraard vrijblijvend. Wij hechten ook veel waarde aan jouw gezondheid. Om die reden is het onder andere mogelijk om via ons fiscaal gunstig te sporten.

Solliciteren

Hebben wij je interesse gewekt en kun je niet wachten om onderdeel te worden van ons enthousiaste team?  Stuur dan direct je sollicitatie naar sollicitatie@bakkergroep.nl t.a.v. Lynn Jansen. Twijfel je of wij een match kunnen zijn? Neem dan gerust telefonisch contact op met Lynn (0524-599752) zodat wij dit samen kunnen ontdekken!