Medewerkers aan het woord 

Onze mensen vertellen u graag hoe zij het ervaren om bij Bakker Groep Coevorden te werken.

Paul  (Proces coördinator & Applicatiebeheerder)

De Bakker Groep blijft je uitdagen! Dat is mijn samenvatting van de afgelopen 7 dienstjaren die ik achter de rug heb in Coevorden.

Als stagiair vanuit leerjaar 3 HBO Bedrijfseconomie (22 jaar) ben ik binnen gekomen en heb mijzelf opgewerkt tot projectmedewerker IT (2 jaar). Vervolgens kreeg ik de kans om mijn theoretische kennis van mijn opleiding toe te passen in de praktijk als Assistent Controller. Tijdens mijn dienstjaren op de afdeling Finance heb ik mijzelf ontwikkelt als denker tussen de logistieke en financiële processen. Hiervoor heb ik ruimte gekregen vanuit het bedrijf en ben ik aanvullend nog een opleiding gaan doen met als diploma ‘Leidinggeven doe je zo’.

Na 2,5 jaar als assistent controller werkzaam te zijn geweest was ik toe aan wat anders. Samen met mijn leidinggevende zijn we uitgekomen op een nieuwe functie en dat is de functie waarin ik mij nu bevindt, namelijk Proces coördinator & Applicatiebeheerder. Vanuit deze functie help ik mens en bedrijf om efficiënter te werken met processen en systemen en daarin vind ik dagelijks uitdaging!

De goede sfeer, afwisselende werkzaamheden, doorgroeimogelijkheden en uitdaging maakt de Bakker Groep tot een prettig bedrijf om voor te werken.

=========================================================================================================================================

Justin

Opleiding Finance & Control , Stenden Hogeschool Emmen
Afdeling: Finance 

"Mijn voornaamste taak aan het begin van de stage was het uitvoeren van de administratieve werkzaamheden. Hierbij lag de nadruk op het bankboeken en het boeken van inkoopfacturen. Naarmate de stage vorderde kwamen er steeds meer uitdagende, financiële vraagstukken naar voren waar je gedurende de stage aan gaat werken. Het grote project waar ik tijdens mijn stage aan gewerkt is het toetsen van de waarde van de vaste activa.

Tijdens mijn stage heb ik geleerd dat de administratie in de gehele organisatie terug te vinden is en dat iedere input van invloed is op het resultaat van het bedrijf.

Bakker Groep Coevorden heeft voldaan aan al mijn verwachtingen. Het is een gemoedelijke organisatie, waarin iedereen je wilt helpen en er altijd de mogelijkheid is om meer te leren. Na mijn stageperiode ben ik parttime werkzaam gebleven.

Tip: Niet iedereen weet bij binnenkomst alles. Kom je ergens niet uit vraag dan je collega’s om hulp. Wees vooral nieuwsgierig.

=========================================================================================================================================

Martin 

Opleiding Commerciële Economie, Stenden Hogeschool Emmen.
Afdeling:  Marketing & Sales.

'' Het bijhouden van social media accounts, het ontwerpen van nieuwsbrieven en het ondersteunen bij de uitrol van een nieuw CRM-systeem is wat mij de afgelopen maanden hoofdzakelijk heeft bezig gehouden. Ook het maken van promotiematerialen, het versturen van kerstkalenders en kerstkaarten naar klanten en het bieden van hulp tijdens een rondleiding voor scholieren zijn een aantal voorbeelden van de afwisselende werkzaamheden die ik heb mogen uitvoeren.

Ik heb veel geleerd over het vak marketing en wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken. Er komt veel expertise en ervaring bij het Sales vak kijken dat het lastig is om een salespositie te vervullen zonder enige echte praktijkervaring, echter heb ik helemaal meegekregen hoe de afdeling werkt.
De vakken die ik tijdens mijn opleiding heb gehad hebben mij op zekere hoogte een basis meegegeven waardoor ik taken binnen Bakker Groep makkelijker heb kunnen uitvoeren.

Ik zou studenten mee willen geven om je open te stellen voor alle nieuwe ervaringen binnen welk bedrijf je ook aan de slag gaat, als je de mogelijkheid krijgt om op meerdere afdelingen aan de slag te kunnen grijp deze kans dan zeker aan!'' 

=========================================================================================================================================

Pim 

Opleiding Bedrijfseconomie aan Hogeschool Windesheim in Zwolle.
Afdeling:  Finance

'' Mijn voornaamste werkzaamheden zijn het bijhouden van de bankboeken, het verwerken van de inkoopfacturen en het onderzoeken van allerlei finance vraagstukken zoals de rentabiliteit en solvabiliteit van het bedrijf.

De verwachtingen die ik had zijn overeengekomen met de ervaring die ik hier opgedaan heb als stagiair. Op school heb ik de basiskennis opgedaan wat betreft bedrijfseconomie en administratie. Het grootste verschil is dat er niets meer wordt voorgekauwd, ik moet nu zelf alle gegevens bij elkaar zoeken. Ik werd hierbij wel ondersteund door mijn stagebegeleiders.

Op het gebied van bedrijfseconomie en administratie heb ik geleerd hoe ik gegevens moet verzamelen om bedrijfseconomische kengetallen te kunnen berekenen.

Tip: wees jezelf als je gaat stagelopen, indien bepaalde opdrachten niet lukken of te moeilijk zijn vraag je collega's, deze zijn altijd bereid om je te helpen.'' 

=========================================================================================================================================

Lars 

Opleiding Werktuigbouwkunde niveau 4, Drenthe College Emmen
Afdeling: Werkplaats van Bakker Oilfield Supply.

''Normaal gesproken werk ik mee met de afdeling 'klein equipment', hier ben ik de hele dag bezig met de revisie van het bovengrondse leidingwerk dat gebruikt wordt tijdens olie, gas en geothermie projecten. Daarnaast hou ik mij ook bezig met de revisie van de zogenaamde 'valves', dit materiaal moet jaarlijks gecontroleerd worden op lekkage en zodra er een lek is gevonden dan vervang ik de afdichtrubbers, pakkingen en moet het onderdeel weer nauwkeurig ingevet worden. Soms zijn er ook speciale klussen zoals het demonteren van een 'facility unit', deze klussen zorgen voor heel veel afwisseling wat het werk leuk maakt.

Ik heb geleerd hoe je een wanddiktemeting uitvoert en beoordeelt. Tijdens een wanddiktemeting kijken we bij het bovengrondse leidingwerk naar de dikte van de 'hals' en beoordelen we of de wanddikte nog voldoende is zodat er veilig mee gewerkt kan worden.

Ik kan de theoriekennis die ik op school heb geleerd over allerlei soorten pompen hier goed toepassen, ik heb hier onder andere al gewerkt met een plunjerpomp die gedemonteerd en gereviseerd moest worden.

Als je een opdracht krijgt om iets te assembleren of uit elkaar te halen kijk dan eerst rustig hoe het allemaal in elkaar zit, mocht het niet lukken raak dan niet gefrustreerd je bent hier om te leren, een tip: ontwikkel je sleutelvaardigheden thuis''.